17 Ocak 2013 Perşembe

Everyday Minerals Toz Fondöten




Yaklaşık 2 yıldır fondöten kullanıyorum ve kullanmaya başladığımdan beri pudra/fondötenlerden kullanıyorum. Yeni yeni likit fondöten almaya başladım. Fakat ne yazık ki Türkiye'de mineralli toz fondötenler açısından fazla seçenek yok ve olanlar da çok pahalı. Benim ilk kullanmaya başladığım marka Fresh Minerals oldu. Eczanelerde satılan bir marka. Daha sonra Everyday Minerals'i keşfettim bloglar sayesinde. Edm ürünleri de sadece internetten alınabiliyor. Fiyatları Fresh Minerals'e göre daha uygun.


Edm fondötenlerde 4 çeşit var cilt tipinize göre ve renginize göre de onlarca renk seçeneği. Sitesinde şu şekilde tanıtılmış bu çeşitler:

Original Glo | Nemlendirici ve kadifemsi sonuç. Normalden kuruya dönük ciltler için hafif kapatıcılık sağlar. Cildinizdeki doğal parlaklığı hissedin.
Yarı Mat | Tüm cilt tipleri için mükemmel kapatıcılık ve kremsi bir dokunuş.

Mat |Karma ciltlerde mükemmel bir kapatıcılık ve doğal bir matlık sağlar. Kusursuz ve hafif sonuçla cilt tonunu dengeler. Bütün gün parlayan ciltlere son.

Yoğun Kapatıcı |Özellikle nemli havalarda cildinizdeki fazla yağı emer. Doğum lekeleri, sivilceler, sivilce izleri ve yara izleri gibi kusurları tamamen örter. Normalden yağlıya dönük ciltler için mat bir sonuç sağlar.




Bendeki ürün intensive base yani yoğun kapatıcı olan, rengi de buttered tan. Her cilde uygun olduğu söyleniyor sitesinde fakat beyaz tenlilerde koyu duracağını düşünüyorum. Buğday tenlilere uygun, sarı alt tonlu bir renk. Kapatıcılığını Fresh Minerals'ten daha iyi buluyorum. Ayrıca ona göre daha az ürün kullanıyorsunuz. Matlık sorunu ne yazık ki var fakat Fresh Minerals'e göre parlaklığı daha az. Sanırım bu da Fresh Minerals'in içindeki minik sim benzeri yapılardan kaynaklanıyor. Edm fondötenleri 5.5 gr ve fiyatları 38.5 TL.  Yurtdışı sitesinde daha ucuz tabi ki ama maalesef biz satın alamıyoruz.




3 yorum:

  1. Böyle toz fondöten hiç kullanmamıştım kuruluk yapar mı acep? :) http://limonundunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildim yağlı o yüzden bilemiyorum ama farklı cilt tipleri için olanları var sanırım.

      Sil